Veel gestelde vragen over Fiets-gezocht.nl

Voor wie is Fiets-gezocht.nl bestemd?

Consumenten kunnen gratis een fiets zoek opdracht plaatsen op fiets-gezocht.nl.
Fietsdealers en fiets handelaren die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen een bod uitbrengen op de gevraagde fiets.

Zijn er voorwaarden aan het plaatsen van een zoekopdracht?

Het plaatsen van een opdracht is geheel vrijblijvend en kosteloos. Om de zoekopdracht te plaatsen heb je een account nodig bij fiets-gezocht.nl.

Worden mijn persoonlijke gegevens getoond bij een opdracht?

Alleen de achternaam en postcode zijn zichtbaar voor de bedrijven die meedoen. Uw persoonlijke gegevens worden niet op het openbare gedeelte van de site getoond.

Ben ik verplicht om een bod op een fiets te accepteren?

Nee, de zoekopdracht is geheel vrijblijvend en kosteloos. U bent nooit verplicht om bod te accepteren.

Kost het geld?

Nee, consumenten kunnen gratis een fiets zoek opdracht plaatsen. De fietsdealers en handelaren kunnen zich voorlopig gratis aanmelden en bieden op deze site.

Hoe kan ik fiets-gezocht.nl bereiken?

Wij zijn te bereiken op info@fiets-gezocht.nl en via telefoonnummer +31650475046.

Is fiets-gezocht.nl onafhankelijk?

Ja, wij zijn onafhankelijk en niet gelieerd aan een fietsmerk.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ja, je kan je wachtwoord wijzigen. Dit kan zodra je na de eerste keer bent ingelogd in het beveilgde gedeelte.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?

Je kunt het opnieuw per e-mail aanvragen, deze optie staat in het inlogscherm rechts bovenaan.

Zijn de prijzen van de biedingen inclusief BTW?

Ja, de biedingen op deze site zijn altijd inclusief BTW.

Aan wie moet ik betalen?

Je maakt met de fietsdealer of handelaar afspraken over de prijs. De factuur en betaling verloopt dus ook via de dealer of handelaar. Er worden geen betalingen gedaan aan Fiets-gezocht.nl.

Is het niet de zoveelste internetshop voor fietsen?

Nee, dit is geen internetshop, maar legt alleen contact tussen de consument en de vakhandel. Op internet worden veelal 'onbekende' merken verkocht, bij de vakhandel zijn de echte A-merken te koop. De echte A-merken mogen vanuit de fabriek niet goedkoop op internet te koop aangeboden worden, dit ter bescherming van de vakhandel. Via Fiets-gezocht.nl kunnen deze A-merken dus wel voor internetprijzen gekocht worden, ze worden immers geleverd door de vakhandel en niet via internetshops.


Gebruiksregels

Welke gegevens zijn voor anderen zichtbaar?

Alleen de fiets die je zoekt en de woonplaats zijn voor iedereen zichtbaar. De bedrijven die ingelogd zijn zien ook je achternaam en postcode. Fiets-gezocht.nl gaat erg vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens en worden dus niet openbaar gemaakt.

Ben ik gebonden aan een bod?

Nee, je bent in geen enkel opzicht gebonden aan een bod. Je bepaalt zelf welke aanbieding je accepteert.


Misbruik / geschillen

Heb je ongevraagd een email gekregen over een aanmelding bij Fiets-gezocht.nl?

Je emailadres wordt waarschijnlijk misbruikt. Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar info@fiets-gezocht.nl en meld het probleem.

Heb je een klacht over een dealer of handelaar?

Stuur een email naar info@fiets-gezocht.nl en omschrijf de klacht en om welke dealer of handelaar het gaat.

Wat te doen bij een geschil?

Probeer altijd eerst het probleem te bespreken met de verantwoordelijke persoon van de dealer of handelaar. Leg de communicatie zo veel mogelijk schriftelijk vast. Kom je er niet uit met de fietsdealer of handelaar dan kun je een beroep doen op de geschillencommissie of een bemiddelaar inschakelen. Fiets-gecht.nl is geen partij als het gaat om de afspraken die worden gemaakt met de dealers en/of handelaren en speelt geen rol in geschillen.

Wie zit er achter Fiets-gezocht.nl?

Fiets-gezocht.nl is een idee van Emiel van Zijl. Hij heeft al jaren ervaring in de fietsenbranche en beschikt ook over een eigen fietsenwinkel. Hij zocht een oplossing om van (oude) bestaande voorraad af te komen, zonder dat het veel werk kostte. Een website (laten) maken en onderhouden kost immers veel geld en tijd voor fietsenwinkels. Zodoende is het er dus wel aanbod op internet in de fietsverkoop, maar dat is alleen weggelegd voor de grote 'jongens' onder ons.
Via Fiets-gezocht.nl kan iedere fietsenwinkel deelnemen en het kost ze totaal geen moeite. De aanmeldingen worden gedaan door de klant en de winkels ontvangen een e-mail met de fiets die gezocht wordt. Heeft de winkel de fiets staan en wil hij er graag van af dan doet hij een scherpe aanbieding voor de klant. Het voordeel voor de klant is dus dat het een fiets wordt die bij een 'echte' fietsenwinkel wordt gekocht, maar wel voor voordelige 'internetprijzen'. Het voordeel voor de fietsenwinkels is dat ze makkelijk, goedkoop en sneller van hun voorraad af komen.